Skyggeteater

• Stort lerret eller kvitt laken
  • Lyskaster / kraftige spotlighter
  • Eventuelt dukker

Bruk et stort lerret. Dersom dere ikke har lerret er det mulig å bruke et stort kvitt laken som kan henges opp ved hjelp av klesklyper på en snor festet mellom to vegger.

Plasser lyskasteren / spotlightene litt i bakgrunnen bak lerretet. Barna som skal spille skyggeteateret stiller seg mellom bak lerretet men foran lysene.

Tips:  I skyggeteater kan man dramatisere f. eks. eventyr, selvlagede fortellinger, en dans, en sang, osv.

Man kan bruke dukker, figurer i f.eks. papp, slik som vist på bildet her eller barna kan bruke seg selv som figurer. I skyggeteater er det viktig å overdrive bevegelsene litt slik at de blir tydelige for publikum. Musikk kan med fordel brukes istedenfor eller i tillegg til replikker, da det er lettere å gjennomføre for barna.