Sirkus

• Flere store laken
  • Kosedyr / lekedyr
  • Kasser / esker og lignende
  • CD-spiller, MP3-spiller eller telefon  med «sirkusmusikk»
  • Karnevalssminke
  • Utkledningsklær
  • Hyssing og tau
  • Flere stoler
  • Saft
  • Popcorn
  • Papirkremmerhus (Se papir og kartong)
  • Glass, eventuelt med sugerør
  • Biletter (Se papir og kartong)

Dette er en lek som kan gjøres enkel, som en del av rolleleken i barnehagen, eller mer planlagt og omfattende som et lite prosjekt med framføring for foreldre, søsken, osv. på en sommeravslutning eller lignende. I så fall kan det være lurt å bruke et litt større telt, eventuelt leie et festtelt som er stort nok til å romme alle.

Skal sirkuset foregå inne som en del av leken kan man bruke store laken til å lage telt av. Ta hjørnene av 4-5 laken og surr dem sammen med hyssing. Finn noe i taket som lakenknuten kan festes i, som en krok eller lignende.

Sett mange stoler i en ring. Dette blir tribunen. Lakenfillene surres fast på utsiden av stolene slik at stolene står inni teltet. Pynt med ballonger i mange farger.

Sirkus har alltid musikk og her kan litt «sirkusmusikk» på  gjøre stor nytte, med mindre man selv lager et lite orkester bestående av ulike rytmeinstrumenter.

Deretter er det bare å fordele rollene, og her er noen forslag til roller:

• Billettør som selger billetter
  • Sirkusdirektør som introduserer artistene. Dette kan også være en av de voksne
  • Kioskpersonale som selger popcorn og saft
  • Orkester eller musikk på CD, fil eller fra streaming
  • Klovner. Her kan en eller flere være utkledd som klovn og gjøre seg morsomme. La barna foreslå ting selv, eller leke med ballonger, gjemme seg / titte frem, osv.
  • Linedanserinne utkledd med f. eks. ballerinadrakt og «sminke», fjær i håret, osv. Man kan bruke et tykt tau som ligger på bakken / gulvet til å balansere og hoppe på.
  • Dyretemmer som bruker ulike kosedyr som «hopper» rundt og gjennom rockeringer. Eventuelt kan et barn kle seg ut som et dyr og gjøre ulike kunster.
  • Eventuelt annet som barna har lyst til gjøre, som f. eks. stupe kråke, hoppe med hoppetau, «sjonglere» med baller, «trylle», synge, osv. Bruk fantasien og utnytt den enkeltes evner og ferdigheter.