Koppe-orkester

• Plastkopper
  • Musikk

Lag rytme med koppene til musikk som spilles i bakgrunnen. Bruk gjerne en rytmisk barnesang som kan passe, og veksle mellom å klappe i hendene og lage rytme med koppene ved å holde koppen opp ned og slå den mot golvet eller bordet, og av og til med den hule delen mot håndflaten, eller slå kun håndflatene i bordet eller på bunnen av koppen. De yngste kan ha nok med å bruke en kopp, mens kanskje de eldste barna kan klare to?

Her er det viktig å ikke legge lista altfor høyt til å begynne med, men begynne helt enkelt. Det kan også være lurt at du som voksen øver litt på forhånd.

La gjerne barna få eksperimentere litt selv først og høre forskjell på lydene en får ved å enten dunke koppen i underlaget, koppen mot håndflaten, klappe i hendene eller slå med kun hendene i underlaget.

Etterhvert kan dere prøve å lære inn en felles rytme til musikken og eventuelt synge til. Det går også an å dele opp gruppa i smågrupper slik at gruppene spiller på hver sin del av sangen og dermed får hver sin del av sangen å øve på.

Ikke forvent at alle barna skal klare å spille i samstemt rytme. La fokuset være å ha det gøy med lyd og rytme, men med litt øvelse kan dette bli et fint innslag på en sammenkomst eller fest for resten av barna og de voksne i barnehagen eller foreldre/søsken.

Vil du ha tips til hvordan man kan bruke kopper til å spille med, så kan du ta en titt på denne videoen på YouTube med Anna Kendrick: