Bursdagskarusell

• Ballonger
  • Bursdagskrone
  • Såpebobler

Legg teppet eller lakenet på golvet og la bursdagsbarnet sitte oppå. Blås opp like mange ballonger som barnet blir år og legg dem oppå teppet sammen med barnet mens dere alle sammen teller hvor mange det blir.

La resten av barna og de voksne holde i kanten av teppet og gå rundt i ring mens dere drar teppet rundt som en karusell. Syng bursdagssang til barnet mens dere gjør dette.

Når sangen stopper, stanser karusellen og alle roper hurra, klapper og blåser såpebobler over barnet. Etterpå får barnet høytidelig bursdagskrone på.

Dette er en aktivitet for å markere barns bursdag. Bursdagsbarnet får her oppleve å være midtpunktet i gruppa på sin dag.

Tips! Hvis barna er små og ikke klarer å holde i teppet og dra rundt, kan det være enklere at to voksne holder teppet som en hengekøye og gynger barnet rolig att og fram mens man synger.