Dyrene i hundremeterskogen

• Saks
  • Stiftemaskin
  • Blomsterpinner

Bruk papptallerkener til å lage masker som forestiller Ole Brumm, Nasse Nøff, Tussi, Petter Sprett, Kengu, kengubarnet, Ugla, Tigergutt, osv.

Se i en Ole brumm-bok sammen med barna og finn ut hvordan de ulike dyrene ser ut, hvilke farger de har osv. Klipp ører som passer til dyret og fest dem til papptallerkenen med stiftemaskin.

Mal undersiden av tallerknene (som blir framsiden på maska) i farger som f. eks rosa til Nasse nøff, lys oransjebrun til Ole brumm, oransje til Tigergutt osv. Når alle maskene er tørre, tegner dere ansiktstrekk med svart tusj. Klipp hull til øyne.

Helt til slutt festes maskene til pinner ved hjelp av teip, slik at barna kan holde dem foran ansiktet når de leker.

Rollespillet:

Fordel maskene blant barna. Dere kan dramatisere et utdrag fra en Ole Brumm-historie eller la barna få være med på å lage et eget eventyr mens du skriver ned handlingen.

Prøv å bli enige om en handling, men la gjerne barna få improvisere litt også mens dere leker. For de helt yngste barna kan det være greit å ha så få replikker som mulig, og heller ha en voksen som leser eventyret høyt mens barna gjør forskjellige handlinger.

Her er en sang  som handler om alle dyrene og som dere kan bruke i rollespillet:

Melodi: Her kommer Ole Brumm

Her kommer Ole Brumm
og Nasse Nøff og Tussi.
Her kommer Petter Sprett
og kengubarn og mor.
Og så kommer Ugla som flyr etter,
Tigergutt han hopper og han spretter.
Her kommer alle vi
som bor i denne skogen.
Tra-la-la-la-la-li
her kommer alle vi!

Sangen kan brukes i begynnelsen og slutten på stykket ved at barna kommer hånd i hånd mens de går inn eller ut mens sangen synges.

Tips: Dette kan bli en koselig forestilling å vise fram til de andre i barnehagen, eller til foreldre, søsken og besteforeldre på f. eks sommerfesten. Barn som ikke har roller kan være med og synge. De kan f. eks kle seg ut som trær (ha grønne klær på seg) eller holde blomster av kartong som klippes ut og festes til en blomsterpinne. Noen kan gjerne spille på rytmeinstrument? Prøv å finne roller til alle små og store slik at alle kan få være med.