Temakarneval

• Papir
  • Stoff
  • Ansiktsmaling
  • Utkledningsklær eller annet som egner seg til å lage kostymer av

Barna deles inn i grupper der hver gruppe ledes av en voksen. Gruppene gjør seg enige om hvilket tema de ønsker at karnevalet skal ha, f.eks jungeldyr, yrker, husdyr, skogsdyr, ting i naturen (blomster, trær og lignende). Hver gruppe bestemmer seg for hva de vil kle seg ut som. Ved tema husdyr kan en gruppe være griser, en annen være katter, hunder osv.

Så er det bare å gå i gang med å lage kostymene. La barna få komme med forslag og bruke fantasien når dere diskuterer dere fram til hvordan kostymene skal se ut og hva dere skal lage dem av. Lag gjerne en tegning sammen over hvordan dere ser for dere kostymet. Neste trinn kan være å lage en sang eller dans som dere kan vise fram for de andre gruppene under selve karnevalet.

Dette er en annerledes form for karneval som krever at man planlegger og setter av tid noen uker i forveien til kostymelaging. Selve karnevalsdagen tar alle på seg kostymene, synger og danser for hverandre og har ellers karnevalskos som vanlig.