Tema om FN

Dette temaet omhandler FN og gir tips til hvordan dere kan ta opp FN og deres arbeide med barna.

Samtale Aktivitet
Hva er FN? FN er en forkortelse for Forente Nasjoner som er en organisasjon som arbeider for at alle mennesker skal ha rett til å leve et godt liv. De arbeider for å hjelpe folk som bo der det er krig og sult. Norge er med i FN og derfor feirer vi FN-dagen som er 24. oktober. Vis bilder av barn som har vanskelige levekår – som er fattige, bor på gata, er syke og sultne.

Engasjer dere i et hjelpearbeid og prøv å få noen fra organisasjonen til å komme på besøk til barnehagen og fortelle om arbeidet de gjør.

Hva kan vi gjøre for å hjelpe dem som har det vondt, og som er fattige? La barna få være med på en innsamling til et hjelpeprosjekt ved at barnehagen f. eks.

• Lager basar / utlodning
  • Selger vafler og saft på et kjøpesenter
  • Lager kafè for foreldre og familie i barnehagen
  • Arrangere loppemarked