Jakten på påskeharen

• Hvit strømpebukse (til hareører)
  • Ansiktsmaling
  • Hvit papp/kartong (til tenner)
  • Kurv eller et stort påskeegg (til å ha kokte egg eller godteri oppi)
  • Hardkokte egg eller slikkepinner, sjokoladeegg, marshmallows e.l (eggene kan gjerne farges, se forming; påske)

Kok eggene, ett egg pr. person. Kok dem gjerne sammen med f.eks løkskall, slik at de blir fine og påskegule.

Legg eggene oppi en kurv eller oppi et stort påskeegg. Eventuelt kan dere velge å fylle et påskeegg med et stykk godteri til hvert barn.

Ta barna med påsketur til et turområde og bring med mat og drikke.

Når dere er framme lurer en av de voksne seg litt bort og kler seg ut som hare ved hjelp av en hvit strømpebukse som lue. Med hengende strømpebukseben blir dette fine hareører. Mal så ansiktet litt med haresnute og lignende. Lag to store tenner som du klipper ut av hvit kartong og legger under overleppa og lar henge utenfor underleppa. Vil du ha et komplett harekostyme så kan du lage det ved å ta på deg helt hvite klær eller bruke en hvit engangsmalerdress som de selger på malerbutikker. Den er enkel å tre over vanlige klær, så slipper du å kle deg om ute.

Gå på jakt etter påskeharen sammen med barna. Det er jo snart påske, kanskje det bor en påskehare her et sted?

Når barna finner haren får de hvert sitt godteri eller kokte egg som de kan ta skallet av og spise. Syng gjerne en liten sang til haren, feks haren uti graset?

Tips: Skulle noen av barna bli redde, så kan haren ta av seg kostymet igjen mens barna ser på slik at de ser at dette bare var en lek og noen av de voksne som hadde kledd seg ut, og ikke en farlig kjempehare.