«Flyvende» teppe

• 2 store tepper eller laken
  1. Legg det ene teppet på golvet og la barna sette seg oppå.
  2. Det andre teppet strekkes ut og de voksne holder det svevende over hodene på barna som et tak.
  3. Hev og senk det svevende teppet slik at det blåser som en vind over hodene på barna.
  4. Alle lukker øynene sine og leker at de sitter på et flyvende teppe som flyr høyt oppi lufta til et eller annet sted. Forslag til reisemål:
  • Eventyrland der dere forteller eller leker et eventyr
  • Jungel der dere synger «Dyrevisa» av Torbjørn Egner og etterpå leker at dere er ulike dyr.
  • Havets bunn der dere synger sangen «Har du hørt historien om tre små fisk» og etterpå leker at dere er ulike fisker, krabber osv i havet.
  • Sirkus der alle barna får være sirkusartister, klovner, elefanter og andre dyr.

Leken avsluttes med at alle tar plass oppå teppet igjen og «flyr» hjem igjen ved at de voksne lager vind med teppet over hodene på barna igjen.

Tips! Bruk fantasien og la barna komme med forslag og være med på å utvikle leken, komme med forslag til sanger, bevegelser o.l En ide kan være å ha lapper som man skriver ulike «reisemål» på og legger i en krukke. Da blir det spennende å trekke lapp fra «reisekrukken» og se hvor ferden skal gå.

Denne aktiviteten trenger ikke bare gjøres i en samlingsstund. Den kan også fint fungere som en rollelek som kan settes igang av de voksne og som barna kan overta og utvikle som de vil etterpå.